Nimes!

I lördags var det dax för ännu en liten utflykt. Jag tycker verkligen att regionen vi bor i (Languedoc-Roussillon) är kanon. Kulturrik, pittoresk, levande, klimatet är mycket bahagligt och det är framför allt mycket vackert. Nimes stod på tur. Det blev jag och Eveline som åkte på lördagsmorgonen (efter hela tre timmars sömn efter en sen natt på o-bar). Inga strejker, inga demonstrationer, tågresan flöt på bra. Väl framme i Nimes möttes vi av strålande solsken med dock en KALL vind.



Vi inledde vistelsen med ett besök på Les Arenes, Nimes mycket berömda 2000 år gamla Amfitheater som är världens bäst bevarade. De har fortfarande tjurfäktningar där! Arenan var minst sagt häpnadsväckande och vi gick med våra elektroniska guider fastklistrade vid öronen ett bra tag.



 







Vi tog oss sedan till Jardin de la Fontaine, ett stort torg/park/trädgård. Från detta torg/park/trädgård kunde man gå upp på en hög kulle där vi fann Tour Magne. Ett gammalt torn man kan gå upp i för att mötas av en fantastisk utsikt över staden. 





Sen frös vi och bestämde oss för att utnyttja den sista kulturella punkten som ingick biljetten vi hade köpt. Maison Carrée. Där visade det en 3D-film om gladiatorer och, ja det kanske var bra och spännande men det får ni kolla upp själva för jag och Eveline somnade. Ja, ni läste rätt. Vi var helt slut efter natten innan, fyspasset upp till Tour Magne och kylan så det blev en 20 minuter lång tupplur i sköna stolar i en mörk och uppvärmd biosalong.



Resten av dagen strosade vi runt i stadskärnan där vi hann med både varm choklad, fransk uppvaktning av okänd blåögd man, och besök i en och annan affär. Är ni i regionen kan jag verkligen rekommendera Nimes!





/Bert och Stina

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0