Nya flip-flops!!!

Som ni säkert har sett så lagade jag mina trasiga flip-flops och var mycket nöjd med resultatet. Igår började dock repet skära in i mina fötter och det började blöda ganska kraftigt. Efter en kort tids resonemang bestämde jag mig för att köpa nya. Efter skolan gick jag till närmaste affär (jag hade vid det här laget ganska ont) och sprang in och köpte första bästa par med tygremmar (ville inte få skavsår igen). De kostade dock €22. När jag provade skorna, var det som att sticka ner fötterna i vaniljsås...kanske inte riktigt, men jag kan tänka mig att det är riktigt behagligt...i alla fall var de jättesköna. Nu är jag nöjd och glad igen. Framförallt kan jag gå.



//E 

Vert Anglais et L'Oxymore

På kvällen var det som vanligt utgång. Vi var lite deppiga över taket, så vi behövde det verkligen. det visade sig att intresset var ganska svalt denna gång. Efter några rundors kitchen-pong, gick jag, S, Carlos, Daan och Caro till Vert Anglais och tog en billig öl. Sedan var det dags för salsa på L'Oxymore. Det var nästan tomt där inne, men det gjorde inget. Vi hade det jätteskoj. Kvällen bjöd bl a på svensk salsa med S och ett förvirrat samtal med en konstig holländsk tjej som trodde jag var från holland?! PÅ vägen hem stannade vi på MacDo för att ta en cheesburgare. Jag och Caro hamnade bakom några fulla fransmän, som faktiskt var riktigt trevliga. Efter lite gemensam Beetles-sång bjöd en kille oss på vars en cheesburger. Tufft tycker jag.






//Grosses bisses
E&S

Taktrubbel

Vid det här laget känner ni nog alla till omständigheterna kring vårt tak, det gör nu även Blueberry (företaget som vi bokade vår språkresa genom). I fredags kväll bestämde vi oss för att be dom hjälpa oss få någon uträttat, då vår skola inte precis har varit till stor hjälp den senaste månaden. Denna lapp fick vi inskickat till oss på lektionen igår:

Pouvez- vous SVP passer à ILA1

/Réception

Men andra ord: Kan ni komma till receptionen.

Spända gick vi till recetionen där vi möttes av Penny som inte var helt nöjd. "Jag har förstått att ni kontaktat er researrangör, varför?" och "Varför har ni blandat in dom?" Vi svarade lugnt att då vi inte fått någon hjälp av skolan med reparationen av taket efter en hel månads klagande, hade vi bestämt oss för att be om hjälp annanstans. Penny var stressad och sur och försäkrade oss om att det faktiskt inte var så lätt då vi befinner oss i sydfrankrike och att det faktiskt är en kille som arbetar på en kostanadskalkyl och att de gör allt de kan. Så lät det minsann inte förra veckan, tack Blueberry för vad ni nu än gjorde!



(bilden ovan är typ två veckor gammal, nu har färgen börjat lossna från taket och ligger i fina smulor på vårt golv)

/S&E

Sofias helg

I och med det fina vädret har jag inte velat sitta inne i helgen med min sjuka roomie, desolé. I lördags morse tog vo oss (jag, Tove, Daan och Hanna) till Maggan (maguelone stranden). Det var undebart som vanligt! Massor av flamingos och vacker omgivning på vägen dit, det var varmt (OBS! ej i vattnet) och vi låg kvar några timmar innan det var dax för mig och hanna att gå till gymmet innan e's födelsedagskalas. Vi njuter verkligen av att det fortfarande är sommarvärme trots att det snart är oktober!






I helgen har Montpellier arrangerat en festival, Quartiers Libres. Det sattes upp scener lite överallt där band, teatergrupper, dansare och liknande har uppträtt. Trevligt trevligt. I söndags gick jag upp till parken vi bor granne med för att se var som skulle hända över dagen. Jag hamnade på någon barnteater men någon cirkusvariant. Där var någon ballerina som ville vara Edith Piaf, en "världens starkaste man", en daredevil och ja jag vet inte allt. Femåringarna förstod nog fraaskan bättre än vad jag gjorde med jag hade kul ändå och skrattade glatt när en man i trikåer cyklade över en liten ramp och störtade in i några väl placerade flyttkartonger.



Söndagskvällen spenderade jag delvis tillsammans men Tove, Alvan, Daan, Elin, Camilla, Briede och Elcke på bion. Vi hade bestämt oss för att gå och se Mamma Mia... igen. Jag och Tove sjöng glatt med i alla låtar, Alvin och Daan hade inte riktigt samma entusiasm.

/S&E

Erik 19 år

Min födelsedag började redan kl 00.30, då halva residenset störtade in på mitt rum och sjöng "jag må han leva" på tre olika språk, engelska, spanska och holländska. Det var mycket trevligt. En halvtimme senare kom Daan och Alvan, båda lite halvfulla, in igen och sjöng. Det var inte lika trevligt denna gången, men kul var det.

Jag vaknade vid niotiden. Kände mig mycket bättre än dagen innan. Sofia, Tove och Daan skulle nu till stranden. Jag åt frukost och slappade. Sedan kom Caro och Juan. Vi skulle till badmintonhallen och spela lite. Det var mycket roligt och colombianerna kämpade tappert. Efter en timme, var det dags för den långa färden hem igen. Vi var nu mycket hungriga och gick till "le Sucré Salé" och åt en mycket god varm panini. Efter detta pratade jag med min familj som sa grattis till mig. När jag kom tillbaka till vårt rum såg jag att taket hade läckt ännu en gång. Efter att ha torkat upp vattnet sov jag ett tag.





Vid åttatiden kom Hanna och vi lagade en födelsedagsmiddag bestående av pannbiffar med potatis, gräddsås och lingonsylt. Det var jättegott.





Sedan började festen. Folk kom in med tårta och presenter och var jättesnälla mot mig. Jag fick en mixer och en vattenpipa :). Vi invigde mixern med att försöka göra daiquiris. Blev jättegott.
 





Vi hade trevligt och festade till tolvtiden. Då gick vi till den närmaste parken, för det skulle vara ngt på gång där. Det var ngn slags rockkonsert med ett random band som var ganska dåligt, men det var massor med folk och vi hade det kul. Efter konserten gick vi till det enda stället som var öppet inom rimligt avstånd, Panama Café!!! Det var knökfullt och Latinokväll, så de spelade bara musik på spanska. Själv kunde jag inte en enda låt, men alla mina spansktalande vänner var i exstas. Kl 03.00 började min sjukdom göra sig påmind och jag kände att det var dags att gå hem. Jag somnade snabbt efter en mycket bra födelsedag. Tack allihopa <3



//E&S

Den spred sig...

till vårt rum. Efter att ha härjat vilt på ovanvåningen i en vecka har denna förkylning/halsflyss/feber tagit sig ner till vårt rum. Eller halva rummet. E vaknade fredagmorgon med halsont och feber och stannade hemma för att kunna få en trevlig födelsedag, dagen efter. S har hittils skonats. Jag gick dock till skolan och lekte taboo, lyckades bla med en mycket fin beskrivning av Peter Pan. Resten av dagen ägnades åt att leta efter present och dyligt till E's födelsedagskalas dagen efter. Födelsedagsfixarna Sofia, Daan och Alvin hann även med en middag på flunch där vi drack en coca cola med kaffesmak. Interessant...





På kvällen sov E med all rätta. En tjej här hade bjudit över en.. flört och han tog i sin tur med sig tre vänner. Jag tyckte personligen att de var ganska sliskiga eller som Hanna hade sagt "Un peu onion".

/S&E

Croco

Jag och Hanna har gått med i ett gym här, Croco gym club heter det. Det är en blinkande krokodil på utsidan som välkomnar oss glatt vaje gång vi ska dit. Dom har lite blandade pass samt ett gym, eller som ägaren säger "tjej och killträning". Vi kör lite av båda till de pumpade gymkillarnas stora lycka. Det är lie svårt med passen ibland då de är på franska, vi uppfattar inte riktigt alla instruktioner med är nöjda ändå. Det är bra träning för både kroppen och franskan! Tyvärrjag jag inga svettiga bilder till er, än.


(det är inte denna bilden på skylten... men det hade varit lite kul)

/S&E

Badminton!

Igår var det dags igen. Det skulle vara den första "riktiga" träningen, alltså med tränare och allt. Jag kom dit som vanligt ganska trött, men spelsugen. Fransmänen är väldigt trevliga i det avseendet att de alltid hälsar ordentligt på varandra. Så fort jag kom in i hallen kom det folk och ville skaka hand och sa: - Salut! ca va?. då är det bara att le och svara lika glättigt: - Salut! ca va? Efter tio minuters hälsande började träningen. Klubbens president höll ett litet tal på ca 10 minuter. Jag förstod det mesta under de två första 2 minuterna, men sedan gav jag upp. Tror inte jag missade ngt viktigt. Jag skrattade när de andra skrattade och såg ut som jag lyssnade. Tränaren, Sebastien eller "Seb" kan kanske två fraser på engelska, så min gode vän Louis-Marie översatte det jag inte förstod. Jag fick en ny vän också. Benjamin, eller Benjameng som han uttalar sitt namn med sydfransk dialekt. Han var ungefär lika bra på engelska som Seb, men det är bra för min franska att tvingas prata så mkt som möjligt. Träningen var riktigt bra. Eller vi spelade mest matcher, så Seb skulle veta vilken nivå vi var på. I slutet av träningen fick jag äntligen spela singel. Måste erkänna att dubbel inte är min största styrka. Jag mötte Louis-Marie och gav honom kraftigt med spö. Spelade riktigt bra, så det kändes som jag äntligen fick visa vad jag kunde. Jag fick skjuts av presidenten till trammstationen och därifrån tog jag och Benjamin trammen hem.

Nu ska jag snart äta crêpes, så jag vill inte skriva mer. Sofia ska träna på gym med Hanna

//E


Hallen där jag tränar

Som plåster på såren...

åt vi en fransk lunch bestående av kex med camenbert samt fransk korv. mmmmmm....



/S (nu svettas nog E med Louis-Marie)

Historian om taket...

är ännu inte avslutad.

Vi hade stora förhoppningar om att de skulle laga taket igår. Efter tre veckors "vi kommer snart" bestämde sig fastighetsskötaren för att komma förbi. Jag var inte hemma men E gav honom en guidad tur runt vattenfallet och blev lovad att det skulle dyka upp en arkitekt och en rörmokare följande morgon. Vad som hände sen är ett mysterium. Dom kom hit och dom gick in i badrummet där uppe och medan vi var i skolan har de nog iaf försökt att laga det hela. Vi hade hur som helst ingen pool efter den dagens duschande. Humöret var på topp!

När vi kom hem från skolan idag gick jag in i köket och E gick barfota in i vårt då släckta rum. Hans skrik när han hörde "plask" sa mer än tusen ord. Förmodligen kom de två hantverkarna fram till att det var jobbigt att riva upp golvet så de satte ett plåster på läckan och gick och tog en espresso, nöjda med dagens arbete.

Det var kul i början, det är fortfarande lite komiskt. Men det är inte kul att behöva tvätta alla kläder som råkade ligga i närheten. Har jag berättat att det kostar €6 för oss att torka o tumla. Det är hårt.

Dilemmat: Vi vill inte flytta. Vi kommer inte flytta. Vi trivs alldeles för bra här, då kör vi hellre med en spann på golvet. Men för de ca 1000kr/vecka VAR som vi betalar för att bo här hade vi nog förväntat oss ett helt tak. Med vad vet jag om fransk standard...

/S (E is in the ghetto)

Mina flipp-flopps

Eftersom jag är den mest ekonomiska personen i hela världen...ehh....i alla fall så orkade jag inte köpa nya skor, så jag bestämde mig för att laga dem istället. En kvart senare med sax å snöre var det klart. Skitsnyggt.



//Erik (& Sofia, läser)


Anm: Jag blev så nostalgisk när jag lyssnade på all beatlesmusik, så jag laddade ner pink floyds (annat gammalt favoritband) samlade verk när jag hade farten uppe. Ser fram emot pappa perssons synpunkter på bästa albumen där också :)

22 september

Puh, vilken helg. Medan S har farit runt till stränder och hockeymatcher har jag mest varit på mitt rum och sovit. Vet inte hur jag ska förklara min trötthet, men det kan bero på en ganska intensiv vecka med många saker som har hänt. Hursomhelst spenderade jag söndagen genom att äta frukost kl 14.15. Sedan slappade jag några timmar, postade några vykort och såg på film med Carolina. Vi såg Hancock. Ganska dålig tyckte jag. Det hände inget speciellt på kvällen. Vissa skulle ut, men jag sa pass. Hade en natts riktigt god sömn. Det behövde jag verkligen.

Anm: I söndags anlände ännu en holländska till vårt residens, Elke tror jag. Vi är nu 5 killar och 13 tjejer!!!

Idag var Sofias och min första dag i vår nya franskagrupp. Vi går med nästan enbart tyskar och schweizare, med undantag från en svenska och en holländska. Läraren är en ganska ung, hurtig dam som pratar jävligt snabbt. Man märkte nivåskillnaden direkt. Det var väldigt högt tempo på lektionen, men jag tror att de kommer bli bra. Den gamla gruppen började bli alldeles för långsam. Jag kommer dock sakna den ständigt leende Benjamin och hans skrattanfall.
Efter skolan gick S och jag till den svenska receptionisten och klagade som vanligt. Läckan i taket har blivit mycket värre. I lördags rann det vatten från sprickan och det var en jättepöl på golvet. Sofias skor blev blöta. Vi klagade också på att vi inte har haft varmvatten i över en vecka. Varje dusch är som ett isbad nu.

Har i skrivande stund precis ätit lunch och siter i köket. Ska kanske ut och shoppa lite idag. Mina flipp-flopps gick sönder i torsdags och jag har ännu inte köpt nya. Det är faktiskt väldigt svårt att gå i trasiga flipp-flopps. Ännu svårare att spela fotboll i dem...
I kväll är den officiella salsakvällen. Då sticker vi till Oximore som vanligt och dansar. Jag tror att jag håller på att bli ganska bra ...tror jag.

Just det. Efter att jag såg Beatles-musikalen "Across the universe" blev jag på nytt lite beatles beroende. Det slutade med att jag laddade ner Beatles samlade verk. 31 album, typ 850 låtar. Har jag ngt att lyssna på de närmaste veckorna.

Det var nog allt för denna gången.

Grosses bisses

//Erik (S shoppar med de andra flickorna)


Mamma Mia!



I fredagskväll gick vi (nästan hela residenset) för att se Mamma Mia. Vissa hade redan sett det en, två eller tre gånger med vi var några som skulle se den för första gången. Jag sjöng ju då med i alla låtar och tyckte den var jättebra! Det var så rolig för man kan ju alla låtar och dom grekerna.. haha bara dök upp över allt. Du är det ganska mycket Abba i högratarna runt om residenset jag jag berätta. honey honey...

/S

Montpellier Vipers!



Idag var jag, för första gången i mitt liv, på en hockeymatch. Men jag kan lova att det inte blir den sista! Jag hade så jäkla roligt. Allt gick så fort och alla tacklade alla och det blev många mål (tyvärr lite för många till motståndarna).



Montpelliers lag heter Vipers och jag gick dit med Hanna (vars pojkvän John spelar i laget) samt Elin och Camilla. Jag hade utruskat mig med mössa, vantar, halsduk samt stickad tröja inför matchen (då jag utgick fårn att det skulle vara lite svart i ishallen). Mina grannar skrattade lite när det såg mig då de tvivlade på att det skulle vara så kallt. Men skrattar bäst som skrattar sist, där var svinkallt! Jag såg flera avunsjuka blickar riktade mot min fina mössa.

Efter matchen följde vi med laget till en irländsk bar som de brukar till efter matcherna. Trevligt trevligt. Träffade några franska "hockeyspelarflickvänner" som jag pratade lite franska med, en liten utmaning men det kändes mycket bra. På mångad ska Jag, E och Hanna flytta upp till en högre nivå i franskan ooo måste öva verb :S

/S

Maguelone

När vi såg de fina väderprognoserna inför helgen bestämde jag och Tove oss genast för att ta en tur till stranden i Maguelone. Cyklar eller ej, vi skulle dit! De andra pallade inte denna tidiga morgon eller den långa vägen så det blev bara vi. Vi gick hemifrån strax innan 10 idag, endast städerskan var vaken. Det blev en minst sagt rask promenad till stationen där vi tog trammen för att sedan hinna med bussen. So far so good. Sen missade vi hållplatsen, och vi missade den grovt. Tidigare brukade chauffören säga till när man var vid strandhållplatsen med icke denna gång. När vi insåg att vi hade nått ändhållplatsen gick vi oroade fram till chauffören och frågade "Pour aller a la plage?" (Vilken är vägen till stranden?). Han såg lite besvärat på oss och sa att vi hade passerat den för länge sen. Attans. Vi steg av bussen, gick över gatan till busshållsplatsen och väntade. Efter 20 min kom en buss. Jag han knappt påörja min fråga om var vi skulle gå av förän han, med ett leende, sa: "Jag har hört om er, jag säger till när ni ska av". Tydligen hade den första killen ringt sin kompis och varnat om två vilsna blondiner. Vi behövde inte ens betala. Schysst!



Mycket riktigt sa han till oss och vår 40 minuter långa promenad kunde börja. Som tur nog hade vi räknat med att där inte skulle finnar cykeluthysning och hade gympaskor med oss. Vi hade även turen att se jättemånga flamingos! Sen kom vi fram till vår älskade strand, den är så fin! Knappt några människor alls, fina stenar, friskt vatten (läs iskallt), och jättelugnt. Vi somnade båda två. Dagen blev helt fantaskisk! Hoppas verkligen vi hinner åka tillbaka fler gången om vädret och energon tilllåter.







På vägen hem steg det på en kille med dunjacka. Det var ju trots allt bara 30 grader... Är fortfarande osäker på om det var en nylonstrumpa eller en tvättpåse han hade på huvet.

/S

18 september

Jaja, jag kom hem ganska sent efter badmintonen, men det finns inte så mycket at säga om det. Jag fick en ny kompis i klubben. Han heter Louis-Marie (men han är en kille...), är 20 år från Paris. Han var riktigt duktig och vi spelade en dubbel mot Montpelliers stolthet, Olivier och Julien. Vi förlorade en jämn tresetare, men vi hade kul ändå. Sen vilade jag ett tag för jag var ganska trött (fortfarande dålig kondition). Då kom en fjollig fransos och frågade om jag ville spela och artig som jag är tackade jag ja. Han var riktigt kass och jag var dessutom tvungen att spela dubbet med honom. Han sköt mig i huvudet och det säger väl en hel del om hur bra han var. Jag pratade med klubbens president och han var glad över att jag ville börja hos dem. Sen fick skjuts av en i klubben till närmaste tramhållplats, så jag slapp gå genom gettot på natten.

Iaf igår gkorde vi inte mycket mer än att äta crêpes på vårt vanliga ställe. Det var som vanligt mycket gott. Efteråt gick Sofia med Hanna för att kolla på deras lägenhet. Jag gick hem och tittade på film med Carolina. Efter filmen spelade jag gitarr med amerikanen Alavan. Han var riktigt duktig.






//E&S

IKEA

Efter idag begav jag och erik oss till IKEA då det var kampanjdag på trammen, endast €1 för en dags resor. Kanon! Vi köpte en liten hurts till badrumet då det inte var utustat med någon badrumshylla när vi kom, samt ett litet tanborstsglas. Det blev även två "hänghyllor" (se bild) och fler galgar till vår gemensamma garderob. Vi bsökte såklart den lilla mataffäfren också och är nu utrustade med köttbullar, potatismos, lingonsylt, marmelad, choklad, sill, knäckebröd, brun sås och en norrlands guld (den är slut nu). Vi passade även på att storstäda här. Det har skurats och dammsugats och putstats och svabbats och tvättats och plockats undan för fulla muggar.

Det blev sillamackor till lunch,  ikväll ska vi äta köttbullar med brun sås och potatismos, om E tar sig hem från gettot vill säga. Är han inte hemma 23,00 ringer jag polisen.












// S (E är och spelar badminton)



Béatriz 19!

Igår fyllde Bea år så vi hade en stor födelsedagsfest för henne. Vi lagade en gemensam middag och under middagen kom Bea på att vi nog inte hade nog med alkohol. Jag föreslog snabbt att hon och jag kunde gå till en nattbutik och fylla på. Det var ett ypperligt tillfälle för de andra att ta fram ballongerna, serpentinerna, presenten, tårtorna och värma upp stämbanden. När vi kom hem fick hon en fin överraskning. Jag och E stod för drinkarna som kvällen till ära blev mojitos. Det blev hur gott som helst!

Efter detta gick vi alla til Oximore och dansade.







/ S&E

PARIS- dag 3

Igår tog vi metron upp till Montmatre, så trevligt där är! Vi promenerade runt lite i kvarteren, gick upp till Sacre Coeur, lunchade. Sen sov jag och Tove i en park medan E och Beatriz gick till en utställning med Salvador Dali. Det blev med andra org en lugn dag. Vi har haft en jättetur med vädret hela helgen, enligt prognoserna skulle det regna en massa men vi vick bara några droppar på lördagen, igår var det hur varmt som helst!










Vi tog tåget hem 18,20. 18,15 satt vi på tåget, då ringde Kerrie och skrek i panik "Vart ska jag?!" Hon hade då inte hittat vår perong än, men hon han fram i tid, dock lite andfådd.



Det var den helgen!

/ S&E

PARIS - dag 2

Lördagen ägnades mestadels åt shopping. Det blev lite Champs Elysées, och Rue Pavoli. Jag (S) köpte en jacka som jag hoppas kunna använda här i november, december, då lär här vara typ hösttemperatur. Jag, E och T åt en god kinesisk lunch.









Sen möttes vi i parken framför Louvren och begav oss i samlad trupp mot Sorbonne och Quartiers Latin. Eftersom det var lördan var universitetn stängt så gick ara runt ett varv men det var mycket maffigt. Efter besöket gick vi hem för att vila lite och göra oss redo för Beatriz födelsedagsmiddag. Vi tog metron till centrum och letade efter en resturang som passade alla. Vi hittade en och slog oss ner. Jag och Sofia åt ngn slags anka med potatis. Gott. Servitören var mycket förtjust i Tove och grät nästan när vi gick därifrån.



På kvällen satte vi oss på Pont neuf och snackade och hade lite trevligt. Efter detta var de flesta trötta och gick hem. Jag, E, Sarita och Daan gjorde inte det. Vi gick till utestället Favela Chic för att dansa. I inträdet på €10 ingick en drink och jag kan garantera att de inte snålade på romen i våra mojitos. Jävlar  vad starka dom var!






/S&E

PARIS! - dag 1

Det hela började med en tågresa på 4 timmar, med start 05.38. En resa som ingen av oss minns, eftersom vi alla sov.



När vi satt och väntade i lobbyn på vårt hotel, visades nyheterna på tv:n. Dagens stora händelse var att påven hade anlänt till Paris för första gången. Vi hade ingen aning om detta och fick en liten chock. Han skulle stanna över helgen, precis som vi, 500 000 katoliker och en och annan polis.  Eftersom colombianerna är katoliker och ganska religiösa ville de såklart se honom. Vi sa inte emot utan köade glatt i två timmar för att se han åka för bi i sin papamobile (S:"fniss"). Det hela var jätteroligt och vi såg påven klart och tydligt från fem meters avstånd. Tufft!









För övrigt gick vi mest runt i innerstan under fredagen. På kvällen gick vi alla till en Pizzeria och åt gott.


 
Samma kväll var det ett stort ljuståg, där ca 100 000 katoliker gick i samlad procession och bad med ljus i händerna. Detta startade mid midnatt och det var hur vackert som helst. Vi gick såklart med en bit.



När vi sen skulle ta oss hem, klockan 01,45 på kvällen sa Daan att "jag är helt säker på var metrostationen ligger!". Metron stängde 02,00 så vi följde alla med Daan mot denna station. Daan hade nog tagit ett glas vin för mycket och hade ingen aning om vart stationen låg. Tjugo minuter senare hittade vi dock en station, men möttes av stängda postar.

NOTE TO SELF: Att hitta taxi en fredagkväll i Paris när Påven är på exklusivt besök, kan medföra vissa problem.

Vi fick efter en halvtimmes viftande tag i två taxibilar, men eftersom vi var 10 personer i vår lilla grupp, var jag (E) och Carlos tvugna att gå hem. Det tog drygt en timme och när vi slutligen kom hem hade vi väldigt ont i fötterna. Vi fick i alla fall se nästan hela Paris på natten och Daan som hade dåligt samvete har lovat att bjuda på öl som kompensation.

//E&S

Taket

Läckan i taket. Vad ska man säga? Det är ca en meter långt. Området som det läcket från då. Vi är nu helt säkra på att det är en dusch på andra våningen som läcker. Allt är Yerays och Carolins fel. Vi har strategiskt placerat ut lite koppar på golvet under läckan. Vi tycker alla att det är ganska komiskt men är ändå lirte oroliga, unrar hur det ser ut när vi kommer hem på söndag...








// S&E

PS. Imorgon bitti åker vi till Paris!!! Vi tar tåget från Montpellier St Roch klockan 05,40 på morgonen så vi får tre hela dagar i Paris. Vi har överfört pengar och ser fram emot att spendera dom!

Badminton i gettot

Igår var alltså kvällen då jag gjorde min franska badmintondebut. Jag hade mailat mbc (montpellier badminton club) innan, men inget svar. Jag beslöt mig därför att bara gå dit och säga "hej jag vill spela". Jag hittade en adress på deras hemsida och kollade vilken tram jag skulle ta för att komma dit. Det såg väldigt långt ut på kartan och det var det. Jag gick hemifrån kl. 19 och fick gå 10 min till tram-hållplatsen. Jag satt på tramen i ca 35 min, sedan var det min hållplats. Det var nu man fattade hur stort montpellier egentligen är. Det är enormt och blir bara större. När jag gick av hade jag ingen aning om vart jag skulle. Jag visste att jag skulle gå en bit efter tramen, men jag hade ingen aning om vart. Det såg ut som jag hade hamnat i ett slags getto. Då såg jag en snygg fransyska och beslöt mig för att fråga om hennes nummer...förlåt, vägen till badmintonhallen. Hon svarade 0672336598......, hon sa att man skulle ta buss 15 ungefär 15 minuter. Detta sa hon väldigt snabbt och på franska, men hon skulle ta samma buss och gå av samma station som jag. Bussen körde genom värsta invandrartätagängsomvillbankaskitenochrånaenområdet. Tur att jag inte gick till fots. När jag hade tackat fransyskan, såg jag badmintonhallen och gick in. Jag gick till tränaren (som pratade lite engelska, fantastiskt) och sa vad jag ville och han sa, pas de problem. och så fick jag börja spela. Jag tror jag är bland de fem bästa i klubben och hade två jätteroliga timmar. Sen var jag svettig och trött. Jag ska tillbaka nästa onsdag och spela mer. När jag kom till busshålsplatsen fick jag dagens chock. Bussarna hade slutat gå för kvällen. Jag skulle alltså behöva gå genom gängkvarteren och bli rånad. Med tunga fötter började jag gå i vad jag trodde var rätt riktning. Då stannade en bil och en gubbe från badmintonen vevade ner fönstret och frågade vart jag skulle. Jag svarade till centrum. Han sa att han kunde skjutsa mig till en tram-station på vägen. Lättad tackade jag ja. efter 5 min småpratande på franska tackade jag för skjutsen och tog sedan tramen tillbaka till mitt hood. Jag kom hem trött svettig, 4 timmar efter jag hade lämnat residenset. De andra var lite oroliga för mig. Jaha detta ar allt från min första badmintonträning i Montpellier.

//Erik

Promenade le 9 septembre

När hela huset tog siesta efter skolan bestämde jag mig för att ta en promenad i stan. Montpellier är fullt av små gränder, torg och oändligt många gator. Jag gick först till Place St Anne som är ett litet torg med en kyrka som bär samma namn, I kyrkan har de konstutställningar. Jag kollade runt i kyrkan och promenerade sedan runt i smågatorna runtomkring. HIttade en massa trevliga butiken men det var en som jag gilade lite extra. Det var en bokhandel/café som hade mycket interessanta böcker. Många handlade om språk, grammatik och kultur men det fanns även "vanliga böcker". Det som förvånade mig mest var att de flesta faktiskt var på engelska. Här är två av mina favoritböcker:





Sen tog jag en glass som var riktigt overpriced men också mycket god. Den tog jag med mig ner till Jardin du Champ de Mars där jag satte mig och tittade på några shackmatcher. Det ni!





Ikväll ska E till Badmintonhallen och skälla ut dom för att hans mejl fortfarande är obesvarat. Han vill ju spela! Det får bli att ta trammen då det är en liten bit utanför stan. Jag ska ng ta mig ut och jogga, hoppas någon vill följa med då jag helst inte går dit ensam på kvällen.

//pussokram E&S

...

Han har gjort det igen...



- det blir tuffare för var dag som går...

Australian bar

Igår var vi som sagt på Australian bar och hade hur kul som helst! Av de tre gångerna vi har varit där var detta den roligaste gången. Vi hade som vanligt lite förfest här på residenset först och begav oss till baren ca 23,30. På vägen köpte jag och Kerrie cheesburgare. Vi dansade fram till 0200 då jag gick hem och E gick till fd Idem. Han stannade dock bara några minuter så den positiva trenden efter namnbytet har tydligen redan vänt.
 









Vi fick även en överaskning när vi gick in i vår rum igår. En vattenpöl, mitt på golvet. Udda tänkte jag och torkade upp det. Sedan vände vi våra blickar mot taket och såg det. Sprickan. E tog fram en stol för att ta sig en titt. Det var vått runt sprickan. Det verkar som att en dusch på andra våningen inte är helt tät. Dt kom en kvinna och tittade på det idag men hon försvann utan att informare oss om vad dom skulle göra. Så var det med det.

//E&S

Lundi

Igår var det ganska behagligt väder här på kvällen. inte allt för varm och inte så fuktigt i luften som det har varit tidigare. Med dessa faktorer på vår sida bestämde vi oss för att ta ännu en joggingtur (det har ju blivit något av en vana). Vi tog denna gång med oss Eveline och Tove. Det var många som hade resonerat som vi så vi var inte precis ensamma på löparspåret men det hur bra som helst. Jag var iaf mycket nöjd, e kan ju svara för sig själv en annan gång för nu sover han.

Andledningen till att han tar en lur så här på eftermiddagen är att han var ute igårkväll men några vänner. Jag sov och läste lite franska (ja, vi pluggar ibland). De gick till Oximore för att dansa salsa, mycket mer vet jag inte men jag ser att bilderna är inlagna på datorn så de får väl tala lite för sig själva.






 
Idag är det lite halvmolningt ute men ändå ca 25 grader. Jag som sov gott och länge inatt gick till Jardin du plantes och promenerade runt lite efter skolan. Sen satte jag mig ner och läste en stund. trevligt trevligt. Kom hem för några minuter sen och här är helt tyst så jag antar att de andra också sover. Det kanske är lika bra då tisdag är den största utekvällen för oss. Det är såklart Australian bar på agendan!  

// S (och sovande E)

Fotboll, oximore och Panama Café (aka Idem)

Igår spelades det en del vm-kvalmatcher runt om i världen, somni säkert kan förså valde de flesta pubarna här att visa Frankrike-Österike. Vi begav oss till Le St.Roch för att se på matchen, det var inte alls lika många där som vi hade trott men vi hade kanske hamnat på en opopulär pub, vem vet? Hur som helst var det nog för det bättre då vi jublade högljutt när Österrike gjorde mål. Matchen slutade 3-1 til Österike men vår kväll skulle inte sluta på flera timmar.





Vi begav oss till en liten mörk pub med dåligt spritsortiment som en liten colmbian tipsade om. Vi gick därifrån ganska fort och gick istället till Oximore, ni vet det stället där vi dansade salsa. Det var dick inte salsakväll men vi hade mycket trevligt ändå. Efter att ha dansat där i en eller två timmar dick jag, E och Daan för att köpa kekab utanför. Den var jätteäcklig men vi åt ju såklart upp den ändå. 




                                                                                                                           (heregud vilken charmig bild)

Kommer ni ihåg när vi berättade om den fruktansvärda nattklubben Idem som ligger här i stan. Vi blev lurade att gå dit igen! Listigt nog har Idem bytt namn till Panama Café, och när vi hörde talas om detta "nya" ställe ville vi ju såklart gå dit och se vad det. sneaky! Tro det eller ej men i samband med namnbytet blev nattklubben trevligare. Där var fler människor (fler som blivit lurade kanske) och vi stannade där till ca 02,30. Då gick vi tillbaka till 3, Rue de l'ecole de droit (hem).



Idag kom det fina vädret tillbaka till Montpellier! Vi gick upp i ottan (09,30) för att komma iväg tidigt. Tji fick vi då bussen gick först 12,30. Men E hade ju redan öpt en baguette så den åt vi och kände oss ganska nöjda ändå. Stranden blev det alltså, det blev i och grannarna plus hanna. Det var allt. och just det, idag flyttade det in en amerikan från chicago. 

// S&E

PS. jag skrev detta igår men kunde inte lägga till bilder pga av vårt dåliga internet.

Marché aux Arceaux

Vi hade sett i en informationsbroschyr att det skulle finnas en marknad nära oss varje lördag. Den skulle ligga under akvedukten och det skulle bl a finnas frukt, grönsaker och kött. Jag, S, T och Bea gick med stor förväntan dit och möttes av en fantastisk marknad. Vi köpte massor med billiga grönsaker, frukt, samt tortellini och bröd. Allt till ett ganska lågt pris. Det var väldigt trevliga människor på marknaden. Inte samma stress som i stan. Vi ska definitivt gå dit igen.












//E&S

Villa Rouge

Igårkväll skulle vi alla bege oss med Amigo bussen till Villa Rouge. Klubben är officiellt en nattklubb för både hetero-, homo-, och bisexuella. I verkligheten är det en gayklubb. Busschauffören fnissade lite när vårt sällskap gick av bussen i riktning mot Villa Rouge, vi skulle ha tagit detta som ett tecken...






Vi anlände till en nattklubb som till en början verkade trevlig. Stor, ren, fina miljöer och bra musik. Sen såg vi bilderna. Väggarna var dekorerade med nakenbilder på män (ikl telefonnummer), sen såg vi att det såg ganska glest ut på damfronten. Klubben var även utrustad med ett "backroom" och burar att dansa i. För en gångs skull var det inte flickorna i sällskapet som kände sig utsatta. Till råga på detta kostde en heineken €10!!

När E, och jag gick in för att dansa i en av barerna fick han applåder och varma blickar av männen runtomkring oss. Han fick panik och ville gå hem. Hem gick vi inte, utan vi stannade tills halv fyra, ingen vet varför. Då vi gick dit på en torsdag var det ganska tomt, det är formodligen roligare en fredagkväll. Vi kanske går dit igen, om E vågar.

"Jag kände mig uttittad och hotad hela kvällen. Det var hemskt. För att undvika misstag såg jag till att ha en flicka med mig vart jag än gick. Funkade riktigt bra. Toaletten var dock hemsk. Inga lås och många killar...mon dieu!  "
- E sammanfattar kvällen

/S&E 

ca va?

Igår tog jag det som sagt mycket lugnt. satt och kollade på walk the line inne på vårt rum och njöt sedan av en natt med mycket sömn. E, å andra sidan, var ute med några andra. Det började med förfest här hemma, sen begav de sig iväg för att gå till en nattklubb men det var dyrt och tomt så de gick hem. Jag vet inte så mycket om vad som hände men det lät som att det förekom en öl eller två.






Idag gick Jag, E, Tove, Daan, Sarita, Béatriz och Carlos ner till stationen och bokade en resa till Paris. Vi köpte även ett rabattkort som ger en mycket rabatt när man åker med tåg här i frankrike. Vi ser verkligen fram emot denna lilla resa! Av de som bor här, är det nog de från Colombia som vi har bäst kontakt mer, förutom Tove då, så det känns mycket kul att resa just med dom. Daan är ny här och är också mycket trevlig! Nu när vi har detta kort kommer vi även resa runt lite mer i frankrike, om vi har råd då.. det är kanske dax att göra upp en budget.

Vi kom nyss hem från en liten rendez-vous med vår klass plus läraren Benjamin. Vi tog en drink på en l iten uteservering och, ja pratade lite franska. Mycket trevligt! Idag var det även dax att äta crepes då det är torsdag. Vi åt en crepe med sallad, bacon, champinjoner, nötter och någon dressing. Riktigt gott var det, så klart går vi tillbaka nästa vecka!





/S (& E i köket)

Stranden, Les estivales och australian pub

Ja det var fullspäckat schema igår. Vi hade bestämt oss för att åka till Maguelone direkt efter skolan, men fick reda på att de inte längre hade cykeluthyrning. From den 1:e september börjar "vintern" här. Då hyr de inte längre ut cyklarna som tar oss till vår älskade strand, och bussen som normalt går till den andra stranden går nu inte hela vägen fram. Vi får alltså antingen gå 30-40 minuter till maguelone (från bussen) eller gå de siata 20 minuterna til den vanliga stranden. lite störigt. Den fina amigobussen går inte lika ofta nu heller. jaja, det är sånt man får leva med.

Igår fick det bli den vanliga stranden, sen gick jag och e och handlade en massa mat i stans största matburik. De stora kedjorna ligger utanför Montpellier så vi måste ta bussen och det är lite jobbigt med alla kassar, så vi handlar inne i stan. På kvällen skulle vi till den sista estivales för att sedan, som tisdagsrutinen säger, gå till australian pub. Hanna och John hängde på. Manmäsker redanat det börjar bli mindre turister här med desto fler studenter. Roligt! Efter Ausralian pub var planen att gå till baren/nattklubben Rockstore med det var stängt... som tur är har vi många många veckor på oss att gå dit. 







Ikväll ska några från residenset ut och festa igen, de ska försöka ta sig till Villa Rouge, en nattklubb utanför stan. Det är den största och sägs vara den roligaste nattklubben. Förövrigt är det en gayklubb. Jag kommer nog inte hänga på, den har varit lite för kämpigt att gå up de senaste två dagarna. E har inte riktigt bestämt sig. Time will tell.

Det var allt för mecredi,

/S&E

Salsa

Vi har haft lite kasst internet i helgen här på vårt residens så vi har inte kunnat uppdatera blogget. oh well...

Igår var det måndag, vi hade alla tänkt åka till stranden efter skolan men eftersom att lektionerna ligger lite senare på måndagar plus att det blev lite molnigt så struntade vi i det. På kvällen hade vi lite förfest hemma hos oss som vi brukar innan vi ska ut. Vi begav oss alla till Vert Anglais vid 22,30-tiden där vi stannade ett tag och tog några öl. Sen var det dax för salsa. Beatriz och Carlos (som har salsa i blodet) gav oss några tips innan vi gick dit men ja, med lite övning kanske det går bättre nästa gång. Vi dansade så gott vi kunde och alla hade mycket trevligt!














//E&S

RSS 2.0