La ville en rose!

Som sagt bar det av till Toulouse som även kallas för "La ville en rose" pga stadens många byggnader i rosa ton. Väl framme och incheckade på hotellet mötte vi Louis-Maries vän Carin som gav oss en petit tour av staden. Sen gick vi och köpte pizza som vi tog med oss hem till hennes väninna Laure. Det hade bestämts att det skulle vara en "soirée rouge"  (thanks for the heads-up. not).






Nåja, att vi inte hade röda kläder var inte hela världen, att vi inte förstod vad människorna sa var en annan sak. Dom pratade fort. Fortare än fort. Och de pratade slang i alla dess former. Vi kunde inte precis delta i diskussionerna så vi höll oss till att prata med LM som anpassar sin franska efter oss. Då går det jättebra.




Dagen efter gick jag och E mest runt i stan som var mycket mysig. Precis som hemma i Montpellier och förmodligen Hbg var staden julpyntad. Vi enades om att dekorationerna var fula och osmakliga. De hade dock en riktig gran, till skillnad från vår metallkon i Mtp. Staden påminde oss lite om Paris men så klart mycket mindre. Floden Garonne flyter genom staden, där finns många studenter, vackra byggnader och många torg. Nous l'aimons. Just det, vi köpte kastanjer somjagtyckte var jättegoda men E gillade inte dom, fler till mig!










Efter att vi lunchat på en italiensk restaurang gick vi mot metron för att ta oss ut till idrotshallen där LM spelade turnering. Vi hittade dit efter lite förvirring och blöta skor (pga ösregn). LM var så klart glad över att få lite svenskt besök och han och Théo vann matchen vi såg! Det roligaste var dock att LM svär på tyska när något går snett. "Schisse!" "Verdammt!" (stavning?)







Tillbaka till centrum. Vi bestämde oss för att smaka på frankrikes svar på glögg, vin chaud. Ja det var liksom varmt vin som vi båda tyckte var gott men inte lika gott som glögg. Sen bar det av hemåt. Mignon!



/ Kermit & Ms Piggy

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0